Meer artikelen
Monday: Where to eat in Jirnsum?

Monday: Where to eat in Jirnsum?

Ons eetcafé De 2 Gemeenten in Jirnsum is op maandag dicht. Logisch, het personeel wil ook graag een dagje vrij, toch? Waar kun je dan op maandagavond eten in of rondom Jirnsum, vragen veel van onze B&B gasten. Goede vraag, want veel restaurants in Friesland zijn op maandag dicht. Onze Monday-Where-to-Eat-Tips*:

Barteles Diner op station Grou-Jirnsum

Dit restaurant in het voormalige, oude NS-stationsgebouw van Grou-Jirnsum – naast de snelweg Heerenveen-Leeuwarden - is een gezellige, culinaire verrassing: Amerikaanse (top hamburgers) en Aziatische dishes (Indonesische #rendang!) staan op het menu. De eigenaar had een restaurantketen in Indonesië en weet dus wel wat lekker is. Wij noemen Barteles de expat plek van Friesland: een mooie mix van locals en expats ontmoet je hier op ons station, slechts een (1) halte van de Friese hoofdstad Leeuwarden (de sprinter trein Leeuwarden-Lelystad via Heerenveen en Zwolle stopt hier elk half uur; in het weekend 1x per uur). 

https://bartelesdiner.nl/

UPDATE: wegens personeelstekort is Bartele's Diner sinds eind augustus 2024 voorlopig alleen open op vrijdag, zaterdag, zondag. Check Bartele's website voor actuele openingstijden.

Amicaal in Grou

Restaurant Amicaal in Grou weet al jaren – ook na wisseling met nieuwe eigenaren – de keuken op hoog niveau te houden. Ook ervaren Michelin-ster-eters vinden het hier verrassend goed – en het kwaliteit-prijs-niveau meer dan in orde. Je krijgt vooral heel veel goeds voor je geld. Van lokale Friese gerechten tot een Mexicaanse taco gerecht, heerlijk! Ook voldoende vegetarische en vega opties, zelfs prima 0,0 wijnen voor trendsetters uit de Randstad. Zalig terras en ook binnen is het goed toeven. Je bent eigenlijk niet in Grou geweest als je hier niet hebt gegeten. Toetje aanrader in de zomer: Zomerkoninkjes met verse aarbeiden en dito roomijs! Ooohhhhh, hierna kun je ons met een dubbele expresso wegdragen, zo lekker.

https://amicaalgrou.nl/ (reserveren is aan te bevelen)

Stube Oostria in Grou

Wij waren zeer verrast, toen we vorige maand juli 2024 aten in dit restaurant: Oostria bakt schnitzels - in een open keuken -  van kalf (dit zie je niet vaak in Nederlandse restaurants!), varken en kip. Alle drie smaakten prima. Ook over de saladebar waren we enthousiast: zeer lekker. Hetzelfde geldt voor de gebakken aardappeltjes die je krijgt bij het eten. De gebakken champignons in tataarsaus en zuurdesembrood waren een goede keuze als voorgerecht. We komen terug om de Aufschnittplatte voor 2 personen te proberen. Oostria heeft naast de Stube - op maandag open van 16:00 tot 22:00 - ook een terras (tegenover de Hema).

https://oostria.nl/

Kromme Knilles in Akkrum

Binnen een knus eetcafé, buiten een puik terras aan de hoofdstraat van het dorp – en het belangrijkste: heel lekker eten en vriendelijke bediening. Laatste keer namen we de verse Zeeuwse mosselen pan en de spareribs. Als voorgerecht deelden we de Champingons Bleu met blauwe kaas (staat bij hoofdgerechten) en als toetje Beppe’s Sorbet. Resultaat: met blije, volle buiken naar huis. Wij zeggen: doen dit restaurant in Akkrum! 

https://krommeknilles.nl/ reserveren binnen aanbevolen, reserveren op terras niet mogelijk en op basis van wie eerst komt die het eerst buiten zit)

**Picknickers aan het Sneekermeer**

Hier bij de Picknickers in Ter Herne kun je op maandag alleen ontbijten en lunchen van 10:00 en 18:00 op maandag dus. Maar wat voor een lunch! Heerlijke oesters, salades, vlees, vis, vega wat je wilt. En de cappuccino hier vinden wij de beste van Friesland - of komt dat door de relaxte omgeving? Een van de mooiste en meest relaxte terrassen in het hart van Friesland. (Bij regen kun je in de groente kas zitten.) Na je ontbijt of lunch wil je op een van de andere dagen zeker terugkomen voor een diner, wedden?! Wij hebben de kreeft al een keer geprobeerd..:

https://www.picknickers.nl/ (reserveren aan te bevelen)

UPDATE: Eten op maandag kan bij Picknickers t/m de laatste maandag van augustus.

*Bij alle restaurants die wij aanbevelen hebben we minstens twee keer, anoniem, met onze dochter gegeten. We bevelen alleen eetgelegenheden in Jirnsum en Friesland aan waar we zelf enthousiast over zijn, zowel qua eten als qua service en vriendelijkheid/gezelligheid. We hebben een track record van meer dan 20 jaar onafhankelijke restaurant en hotel reviews/testen, in Nederland en buitenland, voor tijdschriften en als Mystery Guests voor 3, 4 en 5 sterren hotels/restaurants. We horen het graag als onze gasten een andere ervaring hebben bij de toko’s die wij aanbevelen.

#Jirnsum #hartvanfriesland #Fryslan #Friesland

Dit is onze eigen website met de scherpste prijs. Klik hier voor onze accommodaties of stel ons persoonlijk een vraag. Of lees verder met , of ga naar het overzicht van alle artikelen.

Gepubliceerd 19-08-2024 / Copyright © Mauritiuskerk B&B