Algemene foto over Mauritiuskerk B&B 1
Algemene foto over Mauritiuskerk B&B 2
Algemene foto over Mauritiuskerk B&B 3
Algemene foto over Mauritiuskerk B&B 4
Algemene foto over Mauritiuskerk B&B 5
Logo - Mauritiuskerk B&B

Mauritiuskerk B&B: slapen in een kerk in het hart van #Friesland

Geniet van de rust die onze Mauritiuskerk B&B uitstraalt. Van het gemak van de moderne kamers en de authentieke sfeer van het gebouw. Ontspan, geniet en verwonder u over al het moois dat #Friesland te bieden heeft: natuur, cultuur, ruimte, lekker lokaal eten en nog veel meer. Onze kerkstudio's hebben beide een eigen volledig ingerichte keuken + een eigen picknick tafel in de kerktuin! Je kunt ons ook op #Facebook volgen via @Mauritiuskerk B&B Jirnsum.

Over ons

Over ons

Wij reageren doorgaans binnen 5 uur.
Wij - Bonnie, Charles & Yara - wonen sinds eind 2019 in de Mauritiuskerk te Jirnsum, een pittoresk dorpje tussen Leeuwarden, Heerenveen en Sneek. We genieten volop van de omgeving en kijken er naar uit u als onze gast te ontvangen - en u meer te vertellen over dit mooie stukje Friesland. Bonnie als echte Friezin kent de omgeving als haar broekzak. Na ruim 20 jaar wonen & werken in het buitenland - China (Beijing), Rusland (Moskou, St. Petersburg) - besloten we dat het tijd was om terug te gaan naar onze roots en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Dus kochten we een kerk die gesloopt dreigde te worden... De voormalig Nederlands Hervormde Kerk van #Jirnsum stamt uit 1877, de eerste steen werd gelegd door de bekende Friese architect J.R. Nijdam. De Mauritiuskerk stond jarenlang leeg; in 2010 werd de laatste kerkdienst gehouden en de kerk buiten werking gesteld. Timmermans- en renovatiebedrijf De Tsjoender begon in 2017 met de herbestemming van de kerk als woning. Wij zijn de eerste bewoners van de Mauritiuskerk Residence - of State in het Fries. Een kerk is een gebouw om te delen en daarom begonnen we januari 2020 met de aanleg van onze B&B in kerktoren. Wij, als gezin, wonen in het schip van de kerk. We houden van wandelen, reizen (liefst per trein), lezen, koken, eten en gezelligheid en we zijn zeer benieuwd naar uw verhalen en wat u naar Jirnsum brengt. De kerkstudio's hebben we ingericht zoals we zelf op al onze reizen ook graag wilden verblijven: van alle gemakken voorzien, met eigen kookgelegenheid, een plek waar je onafhankelijk kunt verblijven, maar waar - als je wilt - gezelschap nooit ver weg is. By the way, wij spreken Nederlands, Fries, Engels, Russisch, Chinees, Duits en een petit Frans :-) Wolkom! Welkom! Welcome! Dobro pozhalovat! Huanyng, huanyng! Willkommen! Bienvenue!

0613108818
  • Jirnsum NL
  • Aankomst tussen 16.00 - 22.00
  • Check-out mogelijk tot 11.00
  • We spreken Deutsch, English, Fran├žais, Nederlands.
De Kraak De Kraak
Vanaf € 129,00
2
De Pelgrim De Pelgrim
Vanaf € 109,00
2
De Toren De Toren
Vanaf € 229,00
4

Laatste nieuws en blogs

Onze omgeving

Jirnsum is een rustig dorpje in het hart van Friesland, onder de rook van de hoofdstad Leeuwarden. Het ligt erg centraal en geeft u de gelegenheid de hele provincie te ontdekken (Leeuwarden: 13km, Heerenveen: 15km, Sneek: 10km, Terherne: 6 km, Grou: 4km). De natuur roept en U kunt heerlijk wandelen, fietsen en varen in de omgeving. Maak bijvoorbeeld een uitstapje naar het dorpje Akkrum waar verschillende leuke winkeltjes en horecagelegenheden zijn. Vanuit onze B&B kunt u tal van fiets-, wandel-, en vaartochten maken, denk bijvoorbeeld aan de pontjesroute en de 8 van Grou. Zomers kunt u er natu... Locatie en onze omgeving

Direct boeken
Beschikbare faciliteiten
Buiten
Picnic gebied Terras met zon Barbecue faciliteiten Tuin Terras
Zwemmen en wellness
Binnenzwembad Buitenzwembad Sauna Wellness
Activiteiten
Paardrijden Fietsen Wandelen Kanovaren Bibliotheek Fietsverhuur Surfen Spellen kamer Vissen
Parking
Privé parkeerterrein
Algemeen
Wifi Persoonlijke check-in Lunchpakket Rookvrije kamers
Transfers en shuttles
Transport van/naar vliegveld Shuttleservice
We spreken Deutsch English Fran├žais Nederlands
Direct persoonlijk contact
Over ons

Mauritiuskerk B&B
Adresgegevens
Rijksweg 184
9011VJ Jirnsum
Netherlands

0613108818
info@mauritiuskerk.nl
0613108818